Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 6. juni 2011

Rododendron trives ikke

I 2008 plantet jeg to Rododendron ved nordveggen av huset. Jeg har sett det før, men nå er det helt tydelig. De trives ikke. Strakstiltak var nødvendig og jeg googlet for ekstra rododendroninformasjon. Konklusjonen er nok at de har hatt det for vått og for tett jord.

De andre plantene i bedet er en Barlind (Taxus), noen Hosta og Hjerteblom (Bergenia cordifolia). Varmepumpen bidrar heller ikke akkurat til forskjønnelse. Den skal få et deksel av hvitmalt treverk.

Jeg brukte hagedesignprogrammet fra Rosenholm og lekte meg med hvilke planter som kunne passe.
Hostaenen skulle plantes mye tettere, Riddersporer bak og Storkenebb foran. Under varmepumpa planla jeg noen sommerblomster. Om vinteren fryser dette området til is pga av vannet som renner ut.

Jeg fylte på relativt mye jord og området så mye bedre ut med en gang. Så brøt jeg alle mine prinsipper om ikke å søndagshandle på hagesenteret.
Litt ynkelig nå, men om et par år så vil faktisk bedet minne om skissen jeg lagde.

Og Rododendron hvor er de? Fortsettelse følger.

3 kommentarer :

 1. Dette kommer til å bli flott! Så gøy med hageprogrammet, det må jeg inn å prøve!!
  Ha en flott ny uke.
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Det blir helt sikkert veldig bra!
  Og takk for tipset om hagedesignprogrammet!

  SvarSlett
 3. Du har nok svaret mhp jordforhold til Rhododendron.Jeg har i år tenkt å plante dem - har ikke fra før. De skal ha løs og moldrik jord. Spennende å se om du får bedet slik du vil. Og bra tips med hageprogrammet! Riddersporene vil kanskje ha en del sol? Jeg har mye Storhjelm (giftig) som trives bra og blir høye i nordøst bed.

  SvarSlett