Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 27. mai 2011

Litt, men bare litt..

Det er litt, men bare litt deilig å få tid til å ta en rufs innendørs. Det har blitt forsømt i flere uker. Det var behov for en mer enn overflatisk innsats. Vi har i tillegg en røytende hund i huset.

Jeg har jobbet ute i hvert ledige og lyse minutt hele våren til tross for kraftig vind. Men regnvær - der går grensen. Med selv riktige klær går jeg ikke ut når det regner, hvertfall ikke for å jobbe i hagen.

Noen minutter med sol ble det etter middag, og jeg fikk plantet noen nye stauder. Til min store glede blomstrer Oxalis (Strandgaukesyre). Jeg leste om den i vinter og hadde innstilt meg på at den ikke ville klare vinteren her hos oss. Helt fra jeg så den stauden første gang har jeg vært fasinert over de nydelige bladene og de fantastiske blomstene. Bitteliten er tua, ikke mer enn 10 cm.

I morgen kommer en ny dag.  YR og STORM er uenige om når det begynner å regne. Det gjelder å komme seg ut tidlig forstår jeg.

3 kommentarer :

 1. Fin blomst da uansett hvæærr.Ha en fin helg , Marit

  SvarSlett
 2. Du for et drivjern du er! (innlegget under) Vi satser på at alle staudene har overlevd vinteren. Alltid like spennende. Bare det kunne blitt mer sommer.....
  Ha en fin helg i ruskeværet:-)

  SvarSlett
 3. Veldig gøy når noe blomstrer litt overraskende. Jeg spotter knopper på syrinen jeg planta i fjor og jeg mener å huske at du kommenterte at den kanskje ville blomstre allerede etter et år. Så nå venter jeg spent her. Ha en fin helg, du hageproffen!

  SvarSlett