Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 26. april 2011

Vårtegn: gjødsling

Ukas bilde av bedet ble tatt etter at sola var gått ned i går. Derfor ble det litt mørkt.

Pionene er blitt 15 cm høye og jeg har allerede satt på støtten. Storkenebbene er blitt fint grønne og det er skudd på Hortensiaen.
Det har vært hagejobbing hele uka. Og innimellom har gått rundt for å finne ut hvordan det spirer ellers i hagen.


MagnoliaknopperDette er Brannliljer
Og Akeleie
Og så har jeg gjødslet. Det gjør jeg to ganger i sesongen; nå og midt i juni. Jeg har målt opp arealet i alle bedene. Da er det lett å beregne opp riktig mengde.
Flere vårtegn finner dere på Humlebacken.

4 kommentarer :

 1. Härligt att se att det går framåt!!
  kram

  SvarSlett
 2. Herlig med vår og spiring!
  Gjødsling må åsså til;)
  Klem fra Beate

  SvarSlett
 3. Våren er så vidundelig, tenk at vi er så heldige at vi kan følge med det som spirer og gror hvær dag, og rote fingrene i jorden, det vokser fint hos deg, Lisbeth :)

  SvarSlett
 4. Åååå.... våren er bare så fantastisk :))) Her kan jeg nærmest se pionene strekke seg i været - det føles som om de vokser flere centimeter for hver dag som går!

  Vedrørende spørsmålet ditt inne hos meg: jeg bare lastet inn alle bildene og valgte at de alle skulle være i format "liten", og så plasserte jeg 3 på hver linje. Det er ofte blogger tuller det til for meg og plutselig ikke vil bruke hele bredden jeg har tilgjengelig, men det løser seg som oftest ved å merke de bildene det gjelder og klikke på den knappen som fjerner formatering i redigeringsbildet. Men i utgangspunktet var det bare å laste opp mange bilder i lik størrelse, og så tilpasse antallet til bredden jeg har på¨bloggen min :)

  SvarSlett