Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 21. mars 2011

Vårtegn: vårjevndøgn

Dette døgnet er dag og natt like lange. Det er virkelig en milpæl hver vår.

Snøen i vestveggen har sunket mer sammen.
Og nesten all snøen på låvetaket har smeltet.

6 kommentarer :

 1. Hei! Oldefaren din, Jens I "Aous" (som de sier i Aurland) hadde frydet seg i samtale og gjøremål sammen med deg. Han var opptatt av merkedager og værtegn. Han hadde alltid Almanakken i sin nærhet og hadde oversikt over ny og ne. Lykke til med fortsettelsen og planene dine. :-) Jilsen fra KW

  SvarSlett
 2. Er det ikke godt å tenke på?
  Her regner det i bøtter og spann, så jeg tror på våren:O)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Ja, tenk, nå går vi virkelig mot lysere tider!

  SvarSlett
 4. Hei:) Koselig blogg du har:) Nydelig hus! Noe sånt kunne jeg også tenkt meg;) Vi er nok flere som ønsker både jord, lecakuler og fiberduk til bursdag, så du er ikke alene;) Ha en fin dag! Cathrine:)

  SvarSlett
 5. Så koselig med vårbilder...

  Nei det er ikke alltid en har like mye tid til å kommentere Åshild. Det er vel slik for noen og enhver. Det er dager hvor jeg bare titter, men ikke kommenterer.

  Jeg satt akkurat i går og mintes ting fra barndommen...(et tegn på at man begynner å bli "gammel"??) Husket ting og episoder fra skoletida... og husker hvor voldsomt imponert jeg var over at hjemme hos dere hadde dere en fugl i bur! Husker en hund du hadde hvor det ene øret stod opp og det andre ikke... Husket skoleturer og titta på gamle klassebilder.

  Og klart det er koselig med Eikerbilder, jeg er jo igrunn veldig sjelden "hjemme". Av forskjellige (helse)grunner har vi ikke kunnet reise så mye som vi har hatt lysst til dessverre...
  Savner av og til å kunne ta en skogstur. Her gjør man ikke slikt, og det finnes heller ikke mange muligheter, da all privat eiendom er inngjerdet og voktet av hunder. Men bortsett fra det har jeg aldri hatt "hjemlengsel", heldigvis...

  SvarSlett
 6. Aller først tusen hjertelig takk for utmerkelsen jeg fikk av deg, den varmet meg virkelig skal du vite :-)
  Ikke så god på slike utmerkelser jeg, men får gå litt i tenkeboksen for å se hva en får til.

  Jasså, he he det er du som har knabbet våren fra oss her. Snødd som bare rakkern her i hele dag og det laver forstatt filler utenfor vinduene. MEN keg klager ikke. En bekk her har gått over sine bredder og lagt et nytt boligfelt under vann, så en skal være glad en har tørre kjellere.

  Snart fredag og snart helg, jammen ikke til å tro som dagene flyr du. Ha gode dager enn så lenge du også.

  Varm Anneklem på veiiii...

  SvarSlett