Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 4. februar 2011

Hageplaner

Når sola virkelig gir varme inn gjennom vinduene så begynner jeg å telle uker fram til jeg kan sette spaden i jorda. Vinteren gir meg tid til mange stillesittende hobbyer, nå er det på tide å bevege seg igjen.

Fordi dette er sjette sommeren her så kan jeg mimre over hva som allerede er gjort.

Det hadde adri vært noe blomsterbed langs veggen møt øst, men etter at vi hadde gravd opp for drenering så det ille ut. Jeg var lite fornøyd med den massen som ble fylt i, og jeg har egenhendig fjernet 9 kubikk med stein og leire. Å fylle i ny jord var bare en glede i forhold.
I 2009 så det slik ut. Her har vi Brannlilje, Fagerfredløs, Solhatt, Forsythia og gule roser. Alt det gule er valgt for å passe til de store orange liljene som før sto på motsatt side av huset, mot tunet.

3 kommentarer :

 1. Hei hei!
  Oi oi oi..her har du virkelig gjort en stor og tung jobb!! Men for et flott resultat det ble, nydelig! Jeg gleder meg også til å sette spaden i jorden. Jeg har kun 1 bed i hagen og det prøver jeg å beskytte så godt jeg kan, men på sensommeren har hundene allikevel klart å trø ned det meste... Men jeg starter alltid våren med godt mot og sier til meg selv at i år skal jeg passe ENDA bedre på he he.
  Ja det kommer bilder av kjøkkenet når det er ferdig. Det tar nok litt tid enda, fordi gulvet (skifteren) kjører fra Spania først i uke 7, og da håper vi kjøkkeninnredningen er på plass.
  Ha en herlig helg, ser frem til å sove 1 time lenger et par dager nå:-))
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 2. Sannelig har du gjort litt av en jobb, og det bli så godt når det begynner å spire igjen. Jeg er på årets første hyttetur, og er i himmelen, for jeg trodde vi var vannlaus, men det har kommet tilbake!!
  Nyt helga, klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Fine gulfargene :)
  Du, jeg har bare et lite tips, når du først har tatt løftet med drenering mm.
  Blomsterbedd inntil husveggen er ikke så sunt for drenering og heller ikke for kledningen dersom blomstene kommer høyt opp. Dersom du skal lage flere slike bedd, eller utvikle de videre, så anbefaler jeg at du trekker beddet ut fra veggen, og lar det være minst 50 cm ubeplantet mellom bedd og husvegg. Det blir seende helt fint ut, og beddet får mer naturlig vanning, i tillegg til at panel får puste og dreneringen ikke så lett går tett.

  SvarSlett