Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 11. januar 2011

Et klenodie eller bare en brødboks?

Vår flotte brødboks ble kjøpt av  mine foreldre i begynnelsen av 1957. Jeg kan bare vagt huske den fra min barndom. Og jeg fikk den for over 10 år siden. Det er først her på gården at vi har nok benkeplass til den.

Et nettsøk avslører at det finnes neste like å få kjøpt i dag. Det står ikke noe firmamerke på min så jeg vet ikke om det fortsatt er samme produsent.

8 kommentarer :

 1. Så heldig du er som har en slik brødboks!I mitt barndomshjem fantes en slik også,men desverre hadde broren min kasta den da han overtok stedet,jeg skulle så gjerne hatt den.Men der var jeg for sent ute gitt!Ser jo at det selges kopier som er temmelig like,men det blir ikke helt det samme...

  SvarSlett
 2. Den ser jo helt ny ut, og hadde det vært skrift på den, hadde den vært heeelt in:O) Kjempefin brødboks, et eksempel på at alt kommer tilbake...bare med en liten vri;)
  nattaklem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Den var kjempelekker! Uansett hvor mye nytt det kommer som skal ligne på gammelt, så er det gamle noe ekstra og spesielt.

  SvarSlett
 4. Den er FLOTT! Jeg har ønsket meg en sånn en, men vi har ikke benkeplass til den. Mulig jeg bare må ta med meg en hjem, hvis jeg tilfeldigvis kommer over en på et loppemarked en gang :)

  SvarSlett
 5. Brødboks er noe vi aldri har brukt, hvorfor vet jeg ikke.. Denne er jo av et design som kan brukes i flere tiår, og er vanskelig å si nøyaktig hvor gammel den er, for den kunne like gjerne vært kjøpt i dag.

  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 6. Begge deler! Den var jo flott! Tidløs, som noen over her skrev!

  SvarSlett
 7. Elsker brødboksen, og ville vært glad for å slippe 'teksten'. Har aldri forstått hvorfor det skal stå 'bread' på en brødboks.
  Hadde en lik, plukket opp på et loppemarked, men den har på mystisk vis blitt borte for meg. Savner den fremdeles!
  Lilli (på brødboks-jakt)

  SvarSlett