Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 28. desember 2010

4.juledag

4.juledag var ofte tidpunktet for romjulsball. Spisestua her fylles opp i kveld også, men noe ball blir det nok ikke.

Etter at gjestene har hengt av seg yttertøyet blir de som oftest tatt med opp på i 2.etasje. På gangen står brettet med noe godt å drikke. Om vinteren er det gjerne varmt. Men i kveld blir det sprudlende.

Gangen i 2.etasje går i hele husets bredde og deler det i to. Det er typisk for midtgangshus.

I den ene enden er det liten møbelgruppe og det er her vi vanligvis setter velkomstdrikken. Utetemperaturen i dag gjør at det er mulig. I den andre enden går trappa til loftet. Der har jeg satt gårdens nye musefamilie.


I år har jeg funnet fram bestemors "julebolle". Den ble laget av gips for ca 60 år siden.

Ha en fin romjulskveld

3 kommentarer :

 1. Å så hyggelig det ser ut. Ønsker dere en fin 4. juledag med eller uten ball. Romjulshilsen fra KW

  SvarSlett
 2. Å dette høres ut som en drøm fra gamle dager! Så flinke dere er til å hygge dere! Min mann ler litt av meg når jeg snakker om 3 og 4 juledag, også kalt romjul her i Norge. Jeg er norsk og er jo vant til det, men han som er dansk og har reist mye omkring i verden, har aldri hørt om romjul eller 3 og 4 juledag i andre land enn Norge. Vet du om det er kun oss her i Norge som har "romjul" eller om det også brukes i andre land?
  Ha en hyggelig kveld med gjestene, det hørtes super hyggelig ut:-)
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 3. Så koselig! Herlig musefamilie!
  Ha en fin kveld!

  Klem

  SvarSlett