Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 30. november 2010

Adventskalender

Dere husker vel alle Jens Petrus og Tøfflus i Skomakergata. Deres adventskalender var nellikspiker i en appelsin. Heller beskjedent tenker mange nå. Men det var slik det begynte. Midt på 1800-tallet er det flere som beskriver ulike måter "å telle ned" til jul på. Krittstreker på veggen, glansbilder som ble hengt opp eller fyrstikker i en potet. Trykte papirkalendre med motiv bak luken kom i 1908 og i 1926 kom kalender med sjokolade inni. I Norge kom denne skikken først på slutten av 1940-tallet. Jeg husker kalendre med små plastfigurer inni på begynnelsen av 1960-tallet.

Når TV har laget programmer som sendes hver dag fra 1.-24.desember er disse blitt kalt julekalendre. De siste årene har det også blitt mange adventskalendere på nettet arrangert av firmaer, foreninger eller aviser.

Glassveranda var den første bloggen jeg noensinne besøkte og 1.desember i fjor kom dette: Adventskalender på glassveranda

Bloggen Annettes hus hadde i 2009 en konkurranse om Norges fineste adventskalender. Her er alle deltakerene og her er vinnerne.

I morgen presenterer jeg selvsagt min adventskalender.

I dag skal jeg handle inn hvetemel, mandler og alt det andre jeg trenger til kakebakingen. Ja, krydder til alle syltene står også på lista. I løpet av dagen må jeg finne ringetonen til Skomakergata for å legge på telefonen. Det hører med før jul.

4 kommentarer :

 1. Så spennendedet! Jeg gleder meg til å følge kalenderen!!

  Jeg gar en liten give away hos meg, som kanskje kan gjøre hverdagen litt mer leken? ;-)

  SvarSlett
 2. Jul i skomakergata er jo en sikker vinner ennå! Jeg vokste opp på begynnelsen av 1960-tallet, og det er gøy at du nevner kalenderene med de små plastfigurene! De husker jeg faktisk :)
  Vi søsknene hadde en på deling, og det ble nok litt krangling ut av det.....
  Ha en fin adventstid da!

  SvarSlett
 3. Javisst husker vi Skomakergata, det var det kjekkeste barnetv hele året! Og ikke minst husker jeg kalenderen med plastfigurene, blir fyllt med nostalgi nå.
  Gleder meg til å se din kalender i morgen. Sønnen i huset er nok ekstra tidlig oppe i morgen tenker jeg:-))
  Ha en finfin kveld, og takk for dine koselige kommentarer hos meg!
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 4. Heisann!


  Jeg skal spørre de om de kan lage istapper som du vil ha dem;:OD)
  Gode minner fra/med skomakergata!

  SvarSlett