Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 9. oktober 2010

Gardiner i huset

Oppfordringen er kommet fra Livs lyst om å vise fram gardiner. Det gjør jeg gjerne.

Her i huset er alle gardiner kjøpt på lavbudsjett. Tidlig i prosessen så jeg noen fantastiske stoffer i en interiørbutikk, men prisen per meter var vel det jeg kunne bruke totalt. Redningen i mange rom ble IKEA. Ellers ble så mye som mulig resirkulert fra det forrige huset.

På kjøkkenet ønsket jeg meg lingardiner med heklet mellomverk. Fram til jeg får heklet mellomverk så har jeg sydd om bomullsgardinen Ritva fra IKEA. Den er hvit og grovere tråder i vevingen skaper et ujevnt rutemønster.Jeg fjernet stroppene øverst og sydde løpegang og rynkehode. Så sydde jeg kapper av dobbel stoffbredde til de to andre vinduene.

I de tre vinduene har stua er det annen hvit IKEAgardin i bomull. Denne finnes ikke lengre i salg. Det trykte møsteret kan såvidt skimtes.Det tredje rommet med hvit IKEA-gardin er soverommet vårt. Her har vi gardinen Anita. Det er mønstret og i polyester. Til tross for at den skal redusere sollys har jeg sydd en undergardin av to lag bomullsstoff. Det er tre vinduer her også.
  
 Det er hvite gardiner også i spisestua. Tre vinduer på den ene langveggen har 15 år gamle blondegardiner som ble kjøpt i en butikk på Kongsberg.

De siste gardinene i denne omgang er på det ene gjesterommet. Der er ikke hvite, men dramatiske burgunder. Jeg har sydd doble undergardiner her også. Lyset flommer her også inn gjennom tre vinduer. 

4 kommentarer :

 1. God kveld :) Så utruleg flott du har det inne i Bestemorhuset !! Og så fine gardiner !

  Takker for koselig besøk på bloggen :) Eg likar så godt hausten, eg. Mange av trea på tomta vår er vel like gamle som huset, kan eg tenke meg. (1945) Kunsten for oss no er å hogge ned det som bør hoggast og la noke stå igjen. Og la små busker og små-tre få vokse. Eg likar så godt trær.

  Ønsker deg fortsatt fin kveld !

  SvarSlett
 2. Så mange koselige vinduer og så flotte gardiner overalt. ☺

  SvarSlett
 3. Jeg skulle gitt mye for den blå lafta veggen. Fine gardiner også!

  SvarSlett
 4. Så flott du har det og så nydelige gardiner.
  Blåfargen på veggen var utrolig flott.
  Ønsker deg en nydelig søndag :O)

  SvarSlett