Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 10. september 2010

V for

Veronika
Dette er Aksveronika 'Red Fox' som har angitt blomstringstid i juni til juli. Det er fortsatt noen blomster igjen nå i begynnelsen av september på planten i hagen vår. Dette er en av staudene som neste år skal få et støttestativ.

V var en enkel blomstav så her kommer enda en:
Vierhortensia
Denne har jeg vist bilde av før også, men dette er virkelig en av suksessene i hagen. En på hver side av trappa har vokst seg store etter bare 3 år.  Hortenisa er fortsatt nydelige selv om blomstene begynner å visne.

Den siste på V:
Villvin

Ti Villvin ble plantet sist høst for å skjule en ganske stygg vegg på låvebrua. Og det er kommet ganske lange utløpere i år.

Jeg har vært dårlig til å kommentere andre ABC-deltakere de siste ukene. Jeg er syk og skal tilbake til senga nå, så denne uka blir det nok ingen som får besøk av meg - beklager.

15 kommentarer :

 1. Nydelige blomster, er blitt så glad i hortensiaer!
  Utpakking er ordnet, søskenbarna til sambo har giftet seg på rekke å rad de siste årene, og samme søskenbarn har alltid hatt ansvar for utpakking! Vi gjør det som du sier..en bok til notering og klistremerker til å nummerere gaver og kort :) Jeg var med på det i forrige bryllup, og det er litt å holde styr på ja ;)

  Ha en fin dag!
  Klem Hege

  SvarSlett
 2. Mycket vackra v-bilder.
  Hortensia är ljuvlig.
  Mvh Halina

  SvarSlett
 3. Dejlige blomster.
  Du må have god bedring og se at blive frisk igen i en fart :-))

  SvarSlett
 4. Likte den Hortensiaen
  God bedring :)

  SvarSlett
 5. Nydelig veronika :) tett og fin tue, den må jeg huske på.

  SvarSlett
 6. Hei og takk for koselig hilsen, stua vår er også en utfordring...derfor blir det flyttet rundt minst mulig her. Stua er i underkant av 30 m2 med 5 vinduer fordelt på 3 vegg, vedovn, tv og 2 dører som en ikke kan gjøre noe med.
  Har lenge hatt salongen midt i stua langs den ene veggen, nå er den delt opp..blir nok ikke værende slik lenge men det fungerer foreløpig.

  klem fra marilyn

  SvarSlett
 7. Hortensiar er vakkert og en av våre favoritter også.VAKRE bilder

  SvarSlett
 8. Først og fremst:
  GOD BEDRING

  Vakre blomster du har. Villvin må du passe på - etter noen år kan en plante alene bli enorm.

  hilsen
  http://toraamusic.blogspot.com/

  SvarSlett
 9. Vakre voksende bidrag. :)

  Kryp tilbake i sengen med god samvittighet. God bedring fra Huldreheimen. :)

  SvarSlett
 10. Smukke hvide hortensiaer, og rigtig god bedring. Du vender forhåbentlig stærkt tilbage..

  SvarSlett
 11. Flotte planter!

  Takk for svar hos meg ang jordskokk. Det er nok ikke solhatt. Den er ikke mørk i midten. God mulig det er noe helt annet, - men litt mystisk er det uansett. Er nok fuglesådd. :)

  God bedring!

  SvarSlett
 12. Å, så vakre bilder:)
  Du er nå flink da som er med på ABC'n selv om du er syk. Ønsker deg god bedring!!

  SvarSlett
 13. Så vakre blomster du har!! :-)

  SvarSlett
 14. Meget fint. Superflotte aksveronika. Vild vinen skal nok have noget at klattre på. Den er jo ikke selvhæftende. Men fint bliver det. Jeg elsker den smukke røde farve i efteråret.

  Bästa hälsningar från en haveelsker från Greve,DK

  SvarSlett