Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 29. juni 2010

Jeg puster lettet ut

Peonene blomstret på sitt vakreste og solen skinte fra nesten skyfri himmel sist lørdag.
Gjestene ble møtt av dette


Nystekt kringle og vafler. Hjemmelaget syltetøy og ripssaft. Og masse kaffe.
Hyggelige gjensyn og veldig hyggelige nye bekjentskap.
For de yngste var det litt aktiviteter; bondesjakk, hesteskokasting, pilkast, pyramidebygging og rebusløp. Før vi samlet alle til fotografering og polonese på tunet.
Polonese samler både små og store. Det er alltid gøy å se hvordan de yngste som opplever dette for første gang virkelig stråler.
Da lå grillduften og middagen var klar.

Vi har alltid salatbuffet. Etterhvert er det så mange som ikke kan spise alt mulig. Her har alle en mulighet til å velge. Når det gjaldt kjøttet så hadde jeg jukset. Det er helt umulig å grille rått kjøtt til så mange mennesker. Alt kjøttet var defor forsteket inne. Og så ble det varmet opp på grillen. Indrefilet av okse, ytrefilet av får, ribbe av svin, kyllingfilet og noen pølser. Råstekte timianpoteter.
Dagene siden har gått med til opprydding og oppvask. De siste glassene står i oppvaskmaskinen nå. Det står igjen å få på plass alle stoler og bord, men nå er det ingenting som haster.

2 kommentarer :

 1. Så flott du har laget til! Litt av en bevertning! Høres ut som en særdeles vellykket fest. Så bra at dere fikk fint vær:-)
  Du har virkelig vært flink, og har all grunn til å være strålende fornøyd.

  Nå kan du senke skuldrene og slenge beina på bordet med god samvittighet.
  Håper du har fått bildet forresten.

  Ha en fin dag!

  Klem

  SvarSlett
 2. Tenker folk koste seg, det så lekkert ut! Flott at noen tar initiativ og lager til slike store selskap!
  Kos deg resten av dagen også, og klem fra meg;)

  SvarSlett