Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 20. mai 2010

F for

Fagerfredløs, trodde jeg. Den ble plantet sommeren 2008 og blomstret lenge og flott i fjor sommer. Men bilder, - det fantes ikke. Bedet langs østveggen er 16 m langt og delt i to av en sitteplass. Bedene var i utgangspunktet symmetriske (som bedet langs vestveggen), men etterhvert fylles det på der det er plass. Dette også for å få gårdshagepreget (cottage garden). Alle plantene i dette bedet er i gult og orange.

For å finne en representant på F så må jeg derfor gå til tysk. Og Flammentanz kjenner alle.


Her på gården er de aller fleste blomstene og alle rosene helt nye. Denne rosen ble plantet sommeren 2007. En søster ble plantet i fjor. Begge har overlevd den veldig kalde vinteren og kommer til gi en enda finere blomsterprakt i år. 

7 kommentarer :

 1. Flammentanz er en hardhaus! jeg har hatt noen planter i 30 år!

  Ha ei flott pinsehelg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Tror jeg får prøve meg på noen Flammentanz. Trenger noen hardføre blomster som ikke blir spist av brunsnegler:-)

  Angående bildene, så er det vanlige foto:-)

  Klem

  SvarSlett
 3. Otroligt vacker bild på de fina rosorna!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 4. Tysk eller ei! Bildet er nydelig og en meget vakker. Og å ha noe som tålr litt i hagen, er det jo mange fordeleler med!
  Ha en flott pinsehelg!

  SvarSlett
 5. Rosen er meget meget smuk, og det taler jo til dens fordel at den har klaret vinteren som har været en prøvelse i år :-))

  SvarSlett
 6. Det er da godt, at vinteren ikke har taget knækken på dine roser!

  SvarSlett
 7. Joda, flammedans, er et godt navn;)

  Fortsatt god pinse

  SvarSlett