Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 29. april 2010

C for-

Campanula - hadde jeg tenkt. Tilslutt fant jeg noe blått nederst i et bilde.

Campanula er et av de få latinske navn jeg lært meg og bruker. Når jeg først var på latin så finnes det flere, - ja sikkert mange, men latinkompetansen er ikke stor. Lykkelig ble jeg da jeg oppdaget at Klematis faktisk heter Clematis på latin.
Og her presenteres C for CLEMATIS.
Clematis Ville de Lyon er plantet midt i staudebedet. Og den slynget seg opp i Alperipsen og blomstret lenge. Hvis den har overlevd vinteren så skal den få et stativ å klatre i.

11 kommentarer :

 1. heisann..
  takk for kommentar.....ja..jeg skulle gjerne hatt en hage...ikke noe er så koselig og beroligend som og styre og plante og grave:)
  men slik er det ikke nå...men en dag:)
  Jeg har svart under innleggget ditt hva du skal gjøre med kurven:)
  ha en super dag
  eddaKlemmer:)

  SvarSlett
 2. Liker clematis jeg. De er utrolig søte. Tror jammen jeg må investere i noen slike i år.

  SvarSlett
 3. Når jeg ser dine smukke billeder ville også jeg ønske jeg havde en have. Heldigvis har jeg venner med have, så der kan jeg kose lige så meget jeg vil :-))

  SvarSlett
 4. Hele to blomster på C, ikke ilde!

  SvarSlett
 5. Klematis i staudebedet er jo en idé. Selv har jeg plantet noen inntill noen trær - da har de noe å klatre i og de gir et litt mer uformelt inntrykk

  SvarSlett
 6. Clematis är en underbar växt! Min granne har två stycken på sin balkong och de blommar så fint varje år. De är en fröjd för ögat!
  Jättefint inlägg och fina bilder!
  Trevlig helg!

  SvarSlett
 7. Clematis er en kjempefin plante:)
  Jeg kan ikke mange latinske navn jeg heller, men et par stykk;
  Corvus corax som betyr er ravn
  og Corvus corone som er kråke.
  Dessuten har jeg lært at på latinsk så skrives det første navnet med stor bokstav i et navn og det neste ordet med liten forbokstav...

  SvarSlett
 8. Å, da kan jeg latin jeg også! ☺ Har både clematis og campanula, men clematisen vil liksom ikke....selv om jeg skygger for røttene og greier..

  SvarSlett
 9. Nydelige Klematis, vakker farge! Det første latinske blomsternavnet lærte jeg som barn og det var Tussilago farfara (hestehov), husket det fordi det var så morsomt navn. God helg! :)

  SvarSlett
 10. Hærlige bilder du viser!!
  Tusen takk for flotte stol oppussings råd!! De skal jeg ta med meg når jeg starter på de : ) Gleder meg!
  Ha en fin søndags kveld
  klem Tove

  SvarSlett
 11. Som alltid fine blomsterbilder fra din side.

  Visste du forresten at her på denne siden har du enda en blomst på C?
  Convallaria majalis

  SvarSlett