I går strøk jeg dåpskjolen, som ble sydd for 60 år siden i år. Jeg var den første den og min datterdatter den fjortende som bruker den. Storebroren til dåpsbarnet brukte bunad da han ble døpt.
Jeg synes at alle fødsler skal feires, men jeg synes at det er helt unødvendig med dåp i kirken når det kun er tradisjonen som er begrunnelsen.
I går begynte jeg å sette jeg opp hva som skal kjøpes inn til selskapet på søndag. Når jeg skal ha ordentlig store selskaper så velger jeg å bestille varene på butikken. Bestillingslista sender jeg på epost på mandagen før. Da har butikken til å bestille ekstra hvis det er nødvendig. Jeg får beskjed hvis det er noe de ikke får tak i og jeg henter ferdige plukka handlekurver på et avtalt tidspunkt. Det siste sparer meg for masse arbeid, og jeg har alltid fått flotte varer.
oppdatert
1 rødvinspølse
1 kg skinkestek | ||
flatbrød
ananas
| ||
Jeg synes fortsatt et det er litt vanskelig å beregne mat. For å gjøre det enklere så samler jeg alle notater fra et selskap i en plastlomme og setter i en perm. Da kan jeg gå tilbake og sjekke. Hvor mye ble kjøpt inn forrige gang?
I tillegg ser jeg på hva som ble valgt, og tenker på hva som skal gjøres på en annen måte, eller om det skal være en annen sammensetning. Jeg synes også det er greit å skrive ut alle oppskriftene. Da jeg gjøre mengdeberegningen direkte i oppskriftene, og jeg har god oversikt over selve matlagingen
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar