Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 23. november 2014

Klemetsmesse

I tidligere tider, i alle fall før julebord ble et førjulsfenomen, startet en fasteperiode fram til jul. Det hadde vi sikkert trengt i våre dager også.

Vi har mulighet til å la hverdagene bli festdager hva mat angår - derfor blir ikke lenger festdagene festdager. Her på gården er julematen forbeholdt julen, så jeg synes at julematen fortsatt er festmat.

Det sto kling på planen i dag, men det har jeg foreløpig utsatt. Det er en del andre ting som må gjøres. Fuglebrettene burde vært satt opp for lenge siden og jeg skal kanskje en tur i skogen.For øvrig er Klemet en omskrivning av Clemens som var biskop i Roma mellom år 88 og 97.

1 kommentar :

  1. Det blir litt feil når julen starter i november, jeg prøver også å ha julematen i jula for det skal være forskjell på hverdag og fest.
    Fuglene blir nok glad når brettet med mat er på plass og så er det jo så kos å se på de.

    God søndag til deg.

    SvarSlett