Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 26. november 2014

Ikke akkurat gøy

Jeg må innrømme at dagens oppgave er ikke blant favorittene. Å skålde mandler er heller kjedelig. Likevel nødvendig.

Det hjelper å rigge seg til litt praktisk og med et program fra NRK-arkivet.
Det var et år jeg utsatte skåldingen. Det fikk jeg svi for da jeg sto klar til å lage sandkaker. Der skal det være litt skålda, malte mandler i deigen. Jeg bruker masse skålda mandler på sirupssnippene også.

Så det er bare å stålsette seg. Mer om skålding av mandler her

5 kommentarer :

 1. Haha, kanskje ikke det morsomste, nei... :-)

  Men så lurt å skålde en haug så du har klart når du trenger det! Så slipper man å skålde for hver gang man skal lage noe som det skal brukes skålda mandler til.

  Du får kose deg så godt du kan! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet akkurat hvor mye jeg trenger til all bakingen.

   Slett
 2. Heia, heia. Med noe se-verdig på skjermen og noen hyggelige kommentarer så går det kanskje lettere? :-)

  SvarSlett
 3. Litt av en jobb du har fremfor dæ, et år så kjøpte æ ferdige skålda mendler, men æ trengte jo bare litt, baker jo ikke sånn som du :)

  Du er flink.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 4. God idè. litt underholdning mens man gjær kjedelige oppgaver, gjør det ofte lettere. Takker for koselig kommentar og tilbakemelding på kjøkkenet. Tæmmerveggen er bare en litem "stomp" av resten av rommet som også har tømmervegger. Vi er litt på tenkinga om vi skal la dem være framme eller vi skal kle dem igjen og tapetsere. Uansett gjør vi det sånn at det går an å ta dem fram igjen,

  SvarSlett