Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 25. august 2014

Guttesanger


Blikket mitt sveiper mye mer over tilbudsbord med barnebøker, leker og barneklær nå enn for et par år siden. Det kan jo hende at det er noe som vil passe for gullgutten vår. Og det var da jeg oppdaget dette.
Jeg visste ikke at Per Spelmann var en guttesang og Anne Knutsdotter var en jentesang!
Men så har Victoria forlag ryddet det på plass for meg. Og det finnes flere eksempler: Tornerose, Vi har ei gammel tante og Se min kjole er i jentaboka, mens Ti små indianere og  Bjørnen sover er i gutteboka. Jeg snører min sekk, Har du hørt historien om de tre små fisk og noen andre er i begge bøkene. Er de Kjønnsnøytrale?

Ærlig talt - dette var en veldig dårlig ide.6 kommentarer :

 1. Men i all verden... I 2014?

  Jeg er helt enig med deg: veldig dårlig idé!

  SvarSlett
 2. Dette er ganske rystende!
  Flott at du tar det opp!
  Helt utrolig a de gamle sangene skal deles opp som gutte- og jentesanger. Jeg er ganske sikker på at mitt jentebarnebarn på snart 7 år, ikke ønsker seg en guttesangbok, men da går hun jo glipp av mange fine sanger!

  SvarSlett
 3. Forkastelig er det. Skuffet over at noen i det hele tatt finner på slike dumheter.

  SvarSlett
 4. Hehe, eg klarar ikkje anna enn le. Toskaskap finn mange former :D Dei tenkjer da e ein måte å tena penga på, og so rekk vel ikkje tånkane deira lengre?

  Ynskjer deg ein herleg kveld!

  SvarSlett
 5. Ja, det er jo helt latterlig. Har forresten sett en viss gullgutt i barnehagen;)

  SvarSlett