Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 26. februar 2012

Mer Figgjo

Jeg synes virkelig det er stas at de servisene jeg husker fra barndom og ungdom nå kommer til heder og verdighet.  frk Eplegrøt har de siste dagene fått mange fra Figgjo fram i lyset. Jeg har hatt min periode med Solsikke på slutten av 1970-tallet, men jeg forstår at det appellerer noen nye nå.


Men dette fatet bruker jeg gjerne. Det passer faktisk godt her på gården. Jeg er ganske sikker på at det er designet av Inger Waage. Hun var en av de mest anerkjente designere på Figgjo. Motivet ble overført med silketrykk og så håndkolorert.

Det er laget to nettsider som i første rekke omhandler Inger Waages produksjon, men også om de andre designerne på Figgjo. 

http://stavangerflint.gratisnettside.no/?&mid=41

http://stavangerflinthistorie.gratisnettside.no/

Det er så mye lettere å finne ut mer om et servise når man vet navnet på dekor/design. Takk til Oldemors hus som skrev at dette er serien Norge.

6 kommentarer :

 1. Jeg har også litt fra denne serien, noen tv-sett (ar også sett at de kalles frokostsett), der det er både bønder og budeier som motiv. Aner ikke hvem som er designeren, men vet at serien heter "Norge". Fine ting. (",)

  SvarSlett
 2. Koselig med slike gamle serviser! Det gir en slags tilhørighet å bruke gamle ting, hvis alt kommer fra IKEA blir det både upersonlig og idedtitetløst.

  SvarSlett
 3. Fint fat frå Figgjo :)
  Likar godt eindel av figgjo sine fine ting.

  SvarSlett
 4. Ja, Figgjo er fantastisk=) Kjøper til stadighet inn noe nytt. Jeg er helt enig i at det fatet passer godt inn på gården. Forresten, jeg gleder meg til det blir bryllup til gards=)

  SvarSlett
 5. Tuuusen takk for tips ang nettsider og ikke minst at du fant ut at de koppene heter valencia: Jeg har jo solgt dem nå, men hun damen som kjøpte syntes det var stas å vite navnet på mønsteret :-)

  SvarSlett
 6. Kult fat! Kan tenke meg at det kommer tilbake ja! :))

  SvarSlett