Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 17. mars 2011

Hage, hage, hage

Jeg leser, tenker, tegner og skriver om hage hver dag. det er så spennende at jeg nesten ikke har tid til å gjøre noe annet. Det vil jeg har ikke tid til å gjøre noe annet, men jeg må gå på jobben, og jeg må lage litt mat og jeg sover bare bitte, litt.

Jeg har funnet ut at jeg må forvalte de store verdiene jeg tross alt har gravd ned i bakken rundt husene her. Og da trengte jeg mer kunnskap. På min vei gjennom hagebøkene har jeg lært at flere planter enn jeg trodde gjerne vil ha sur jord - og det skal de gjerne få. De som vil ha mer vann er det et større problem med. For hvis sommeren blir så varm som jeg drømmer om så blir det ikke mange dråpene på plantene. For her kommer vannet fra olle (oppkomme) i skogen og ikke fra kommunal vannledning.

Jeg har valgt å legge alt jeg finner ut, alle bildene jeg har tatt og alt jeg tegner inn i det jeg kaller en digital bok. Den har en blogspotadresse, så etterhvert kommer det mer informasjon.

Nå tenker jeg mest på området bak låven. Det forsømte, ugressfylte jordstykket skal i år få glatt plen.Jeg gleder meg også til å finne ut om Klatrevillvinen som jeg plantet høsten 2009 har begynt å feste seg i den fantastisk usjarmerende veggen under låvebrua. Tenkt hvor vakkert det blir når hele metallveggen er dekket av villvin.

6 kommentarer :

 1. Er det noe som gir glede og energi,så er det hageplaner!! Jeg håper jeg snart har overskudd til å tenke på det..!! Takk for trøstende ord hos meg!!
  klem♥

  SvarSlett
 2. Vår,varm jord og spirer som dukker opp av jorden gir kløe i fingre og tom lommebok :-)

  Tusen takk for hyggelig titt innom bloggen min
  Ønsker deg en fiiin kveld

  SvarSlett
 3. Gleder meg til å se hva du gjør her, for dette har du virkelig mye kunnskap om, og det blir så flott!..og så koselig det er å se at det spirer og gror!!!
  Nyt timene mot helg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Ja nå klør det i fingrene etter å komme i gang med våren. Her er et fantastisk vårvær i dag med solskinn fra klar himmel og vindstille. Har nydt første kaffekopp på terrassen i dag etter en herlig spasertur med mann og hunder! Gleder meg til å hvordan det blir i hagen din:))
  Det ligger en overraskelse til deg inne hos meg.
  Ha en riktig så fin helg!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 5. Veldig spennende å følge med på ditt hageprosjekt! Veldig kjekt om jeg kan lære meg et og annet.

  Jeg har jo også oppdaget at om man leser på litt først, så får man igjen det maaaange ganger! Med planter som trives og gror fordi de får riktig stell.

  Jeg har også begynt å tenke på noe som jeg leste et sted, husker ikke hvor...
  At man ikke MÅ kjempe mot naturen hver gang.

  Noen steder i hagen så får man kanskje la gresset gro, i steden for roser. Eller la lupinene ta over det ene beddet i steden for å luke hver dag.

  Ja, naturen får jo ikke bestemme alltid men jeg har begynt å tenke litt på dette nå i min streben etter en pen hage!

  SvarSlett
 6. Jeg har dessverre ikke "grønne fingre"... Men siden jeg bor i blokk er det heller ikke så viktig. Jeg har MASSE planter på verandaen min, men når den værste varmen setter inn om sommeren er det uansett vanskelig å holde liv i alt selv om en vanner daglig.

  Det bildet er nyyydelig... Å se den andre siden av elva i det fjerne... Det er Eikerbygd, det er HJEMME. Slike bilder får meg til å føle at jeg har vært en tur hjemom...

  SvarSlett