Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 21. november 2010

Kobberpuss og lefse

32 lefser ligger nå i fryseren. Det tar 2 timer å kjelve og litt lengre tid å smøre med smørkrem.

Etter litt formiddagsmat var det tid for kobberkjelene. I kveldslys var det helt umulig å

vise hvor blanke de ble. Derfor et underarbeidet bevis. Så er det tilbake til skjortestryking. Jeg rakk ikke alle i går. Sølvbestikket får vente til en annen dag.

2 kommentarer :

 1. Hei! Først og fremst takk for din hilsen inne hos meg, så kjekt du fant veien:-)

  Jeg ELSKER lefser og kling. Både min mormor og farmor laget dette. Min farmor er særdeles god på kling (hun bor på Voss), og min mormor, som dessverre er død, var en reser på lefsene. Sa ja, dette har jeg fått inn med morsmelken. Jeg vet det tar veldig lang tid og er et møysommelig arbeid, men hjelpe meg så godt det blir. Har alltid hjemmelaget lefse liggendes i frysen, NAM NAM:)

  Jeg har ikke så mye kobber lenger, men derimot sølvplett i forskjellige former som lysestaker, champagnekjøler osv. Har du et godt tips hvordan man holder de blanke og fine? Føler de fort blir sort og flekkete, og det er vanskelig å få av..

  Veldig koselig blogg du har, her må jeg legge meg til som følger. Du er selvfølgelig velkommen hos meg også:)

  Ha en fin søndagskveld!

  Beste hilsen Anne Karin

  SvarSlett
  Svar
  1. Forsøk å få tak i Pool messing og kobberpuss. Pasta på tube. Dette er det beste.👍🏼 Wantid på Steinkjer har dette😉

   Slett