Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 25. november 2010

Kald dag

Har du plass til kalkunen og ribba i fryseren?


Ikke sikker?    Da er det lurt å rydde litt.


Ingenting har ubegrenset holdbarhet, heller ikke i fryseren. Gamle middagsrester eller mat som er gått ut på dato tar opp mye plass. Det er lurt å kaste med hard hånd. Erfaringsmessig blir det veldig fullt både i kjøleskap og fryser rett før jul.
Hvis det ikke er et så tykt islag innvendig at det er problemer med å trekke ut skuffer eller skyve på kurver så vent med vaske fryseren til etter jul. 


Om du må rime av fryser så er den raskeste metoden denne:
Slå av strømmen eller trekk ut stikkontakten.
Fyll alt som er i fryseren, og som du skal beholde, i kjølebager med kjøleelement. Hvis du ikke har nok kjølebager, legg varene i noen baljer eller kasser som pakkes inn med ulltepper og en dyne.
Sett en bøtte med varmt vann ned i fryseren. I et fryseskap setter man boller med varmt vann inn i hyllene. Etter en stund høres det tydelig når isen sprekker. Plukk ut så mye som mulig etterhvert. Det er enklere enn å tørke opp alt vannet.
Bruk masse håndklær og tørk veggene godt. Hvis de er fuktige vil det fortere danne seg ny is.


Sett på strømmen. Når det er blitt minusgrader i fryseren så kan alle varene legges tilbake.

2 kommentarer :

  1. Godt med gode råd. Det er slik jeg også gjør det. Men fy for en jobb. Burde gjort det nå, ja;-) Ha en god dag! Klem fra Hjørdis

    SvarSlett
  2. Hehe, det har jeg utsatt lenge nå...får ta i et tak og rydde i fryseren i morgen. Tror ikke jeg får stappet i en ting nå.

    ha en fin kveld.

    klem fra marilyn

    SvarSlett