Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 31. oktober 2010

Kabelbrudd

Etter over 1 time fredag ettermiddag i telefonkø til Nextgentel fikk jeg vite at det skjedde et kabelbrudd kl 12.26. Du verden det var god oversikt over nettet. Jeg antok at i 2010 ville det kunne fikses fort.

3-5 virkedager, var svaret. Nesten en hel uke!? I en senere telefon med Telenor ble vi lovt nettforbindelse tilbake mandag kveld kl 20.00.

Så her står jeg på kjøkkenet med et lånt svært ustabilt mobilt bredbånd på en laptop. Men uten tilgang til eposter som jeg visste jeg skulle få i løpet av fredag. Jeg får heller ikke sendt, fordi det mobile bredbåndet overhodet ikke ble venner med den stasjonære PCen.

Grunnen til kabelbruddet er legging av fiberkabel som selvsagt er ønsket. Men brudd på den gamle tenkte jeg nok ikke på da jeg som grunneier ga tillatelse til gravingen. Ved gravearbeider i fremtiden skal jeg kun inngå skriftlige avtaler, med klausul om en høy timebot ved brudd på kabel.

For her i huset og for flere av naboene er ikke epost og internett bare underholdning, men det er nødvendig i næringsvirksomhet.

Før fredag visste jeg ikke at det er et selskap som har prosjektansvaret. Et annet fima som utfører gravearbeidene. Det er Telenor som eier den gamle kabelen, og som kan skjøte den. Det er et fjerde firma som har påvist hvor alle kablene går. Og det er et femte firma som skal levere netttjenesten.

Takk. Det gjorde godt å få det ut.

5 kommentarer :

 1. Nei, dette er ingen nett sak. Nettopp derfor godt å få det ut. Og det er vel litt tidlig å synge: "Når nettene blir lange og kulda setter inn" :) men vi kan synge "når nettene blir mange og rotet setter inn"

  Ønsker deg en fin søndag lell og lykke til !

  SvarSlett
 2. Et så alvorlig kabelbrudd er krise! Litt for mange involvert også, virker det som. Æsj.
  Jeg sendte deg mail fredag og har du titta på fredagens innlegg hos meg? Takk igjen. ☺

  http://innerstiveien.blogspot.com/2010/10/ukeslutt.html

  SvarSlett
 3. Åshild i bestemors hage1. november 2010 kl. 22:36

  Kabelbruddet har ikke sammenheng med fiberkabellegging i det hele tatt. Men med andre gravearbeider et helt annet sted.
  Kanskje det blir nettforbindelse i morgen kveld.Mobilt bredbånd er ikke OK.

  SvarSlett
 4. Hej.

  Vilken fin blogg jag hittat till.

  Kabelbrott, det blir jag riktigt arg över. Att det måste ta sådan lång tid att laga det är ju frustrerande.
  Hoppas att det ordnar sig snabbt.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvarSlett
 5. Usch det där lät inget vidare, och att ni ska behöva vänta så länge innan det blir årgärdat låter ju inte klokt... Hoppas det löser sig snart.
  Ha en fin söndag!
  Kramar Maria

  SvarSlett