Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 21. november 2021

En fin søndag

Jeg er vel ikke helt ajour, men med fire uker og fem dager å fordele resten på er det ikke noen problem. Kjøkkenet er nå presentabelt for alle bakedagene som kommer på rad og rekke fra søndag.

Sånne dager er det veldig greit å ta opp oksehalesuppe fra fryseren. 

 
Det som egentlig sto på dagens plan var planlegging av årets borddekking i spisestua. Og jeg må innrømme at den nok har vært klar lenge. Fargene blir brunt, beige og gull. Utgangspunktet for dette valget er ikke helt klart enda, og flasken skal fylles med noen kvister. Noen ekorn med gullfarget hale skal inngå i pyntingen. 

I spisestua bruker jeg aldri rødt til jul, men alle slags kombinasjoner av hvitt, sølv, gull. grønt og brunt. 


4 kommentarer :

 1. Så spennende du dekker bord! Jeg vet enda ikke hvor mange vi blir til bords julaften, men det kan bli ganske mange. Heldigvis har vi et bord som kan bli veldi langt og romme mange. Jeg har laget mine egne lysestaker til advent og jul i år. De viser jeg i neste blogginnlegg.

  SvarSlett
 2. Denne bloggen kommer jeg stadig tilbake til for å finne nyttig husholdnings-kunnskap. Jeg er imponert over strukturen du har i arbeidet, og glad for at du deler din kunnskap. God adventstid! Hilsen fra Elli

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig kommentar. Jeg føler meg ofte litt gammeldags som målbærer slik kompetanse i dag.

   Slett