Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 27. juni 2016

Jeg er stolt


I år har jeg flere ganger gått rundt i hagen og merket at jeg er veldig stolt og fornøyd. Det skyldes selvsagt at det ikke lengre er så mange store prosjekter foran oss, men også at hagen er blitt slik som jeg hadde ønsket meg. Ja, faktisk kanskje også bedre.

Nå kan jeg bruke tiden i hagen til å vedlikeholde. For selv om jeg har plantet tett så spretter ugresset opp hvis det er en liten bar flekk. Men jeg merker at jeg har en helt annen ro når jeg holder på med slikt nå - det er ikke så mye som haster andre steder. Jeg sier ikke at hagen er plettfri. Den er for stor for meg til å være det. Da måtte jeg kunnet holde på i hagen på heltid. Og jeg ser at "kjøkkenhagen" gror ned, men jeg blir ikke lengre oppgitt over det.

Et par ganger de siste ukene tenkte jeg at jeg burde vært med på "1000 åpne hager" for tredje gang, men når det nærmet seg så var jeg veldig glad for at jeg ikke meldte meg på. Det kan kanskje bli neste år.
    

    

For det er bare ti år siden det var blitt drenert langs vestveggen og massene som var fylt tilbake ikke akkurat var et godt grunnlag for blomster.

Akkurat denne delen ble jeg kvitt da det sto en minigraver på tunet senere den sommeren. Men på den andre siden av trappa og langs hele østveggen har jeg gravd ut for hånd og fylt på bedre jord selv.  

Min mor plantet granhekk for oss i begynnelsen av oktober 2008. Nå er den 2 meter høy og skjermer så bra mot den lille veien mot skogen. Dessuten gir den ly til plantene innenfor.

Det er dette utgangspunktet som gjør meg stolt. Dette har vi fått til.

4 kommentarer :

 1. Jeg synes du har all grunn til å være stolt, både av det arbeidet som er lagt ned i hagen og ikke minst av det resultatet det har medført. For meg som ikke er så flink på hage er det inspirerende å følge med på frodige bed hos andre. Kanskje en dag...

  SvarSlett
  Svar
  1. Forutsetningen for frodige bed er kanskje litt større på mine breddegrader, eller vekstsone. Jeg har definitivt lært etterhvert.

   Slett
 2. Jeg hadde også vært stolt og ikke minst funnet roen i hagen din. Den er vakker :)
  Vi har en bitteliten hage og i år har minsten erobret plassen til grønnsakene sine, - og de vokser heldigvis til flotte planter. Vi har til og med poteter: Noe vi synes er storartet. Det betry at vi ikek har fine bedd, men en del vakre krukker da :)
  Ha fine sommerdager og nyt det fllotte resultatet av arbeidet ditt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det skal bli poteter her også, vi hadde et av de første årene og jeg har ikke glemt den smaken.

   Slett