Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 13. januar 2012

Mer om farger

En av de flotteste detaljene i gangen vår er dørhengslene på ytterdøra. Døra er fra midten av 1700-tallet og har sin opprinnelige maling på innsiden.
For å redusere varmetapet ut gjennom den uisolerte døra på vinteren har vi satt inn en ny ytterdør innvendig i gangen. Da fikk vi et vindfang. Den nye døra ble laget etter våre tegninger på Dørfabrikken VatnestrømForeløpig er døra bare beiset. Nå har jeg bestemt meg for at den skal hvitmales.
Sånn så det ut i gangen før vi begynte å pusse opp.Gangen ble kledt med panel på 1950-tallet. Gjennom årene hadde det mørknet veldig, så gangen fremsto ganske dyster.
I vindfanget har jeg satt en IKEA-kommode. Den ble fornyet med maling og nye håndtak.
Den opprinnelige trappa til 2.etasje ble byttet ut allerede i 1950. Den ble plassert på låven mellom 2.og 3.etasje der.  Den "nye" trappa passet slett ikke til huset. Det gjorde heller ikke dørene som ble satt inn samtidig.


Vi satte på ny megler, og med noen strøk hvit og grå maling ble trappa straks bedre. Vi fant de gamle dørene på låven.  Vi fikk laget nye karmer og stapelhengsler og har satt dørene tilbake på plass. I gangen er det dører til garderoben, kjøkkenet og spisestua. 

Fargen på veggene er 2020 -Y30R og jeg har brukt LADY olje 40 (halvblank). Alle lister og tak er samme type maling i fargen Hvit. Den samme fargen er også brukt på gangen i 2.etasje. 

Denne fargen så jeg på en vegg i 1994. I "min" fargehandel fikk jeg låne den store fargeviften og fant fort ut hvilken NCS-kode denne fargen hadde. Vi så ingen grunn til å lete etter annen farge til gangene da vi begynte å male her i 2006. Vi har et hus med mange farger. For å kunne finne dem eller velge dem er jeg helt sikker på at det har vært en fordel å forstå NCS-kodene; den lille tall og bokstavkoden som står på alle malingsspann og på noen fargekart. Det er kjempeenkelt og et helt ny verden åpnet seg for meg. 

 Jeg har skrevet om NCS-kodene herJeg har også skrevet om alle fargene våre her.
6 kommentarer :

 1. Dørhengsla var utrolig flott. Det er jo et tre. Fantastisk!
  Flott gang. Det er så fint å se når gamle hus blir 'gamle igjen'.
  Ellen :)

  SvarSlett
 2. Wow! Så flinke dere har vært! Helt nydelig ble det:) Vakre farger og helt fantastiske dører! Elsker løsningen med det lille vindfanget og glassveggen/fløydøra.

  Ha en riktig fiiin fredag!

  KLEM KLEM
  ANETTE

  SvarSlett
 3. Så flott det ble med vindfang!
  fantastisk løsning!
  Dette ble flott!!

  SvarSlett
 4. Min første tanke var WOW! Det var blitt et utrolig flott rom!

  Så smart måte å redusere varmetapet på (holder du forresten til i nærheten av produsenten???). Endring av en liten detalj på utformingen, og ny farge - og du har en trapp som passer huset perfekt. Dere er utrolig flinke!

  Ønsker deg en fin uke!

  Klem Linnette

  SvarSlett
 5. Sikken et dørhængsel, det må være fantastisk at leve med til dagligt og så er det jo også en god ting at I kan skærme af for kulden.

  SvarSlett
 6. her var det historie i veggene, ja!
  flotte dørhengsler

  SvarSlett