Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 22. januar 2010

Dørene i huset vårt

I 1949-50 ble det store huset modernisert. Og det ble blant annet satt inn nye dører, som dere ser et eksempel på under.
Jeg visste at disse dørene måtte byttes ut og jeg hadde begynt å se etter alternativer. Skulle vi velge gamle dører fra bruktbutikk eller nye tredører?

Så på loftet fant vi den første gamle døra, og innen dagen var omme hadde vi 9 av husets originale dører. Noen fra midt på 1700-tallet.
Noen av dørene bar preg av hardhendt behandling som lemmer på låven gjennom 55 år.
Så vi valgte å fjerne all maling med lut. Tøff behandling, men vi har nå ensarta dører i
hele huset. Og vi liker dem slik.  Noen har fortsatt ikke fått håndtak.

Spesielt flott er det at den døra som går inn til vår spisestue er tilbake på sin riktige plass; inn til det som fram til 1949 var husets kjøkken.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar