Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 31. januar 2010

Hageplaner

Jeg er med i konkurranse hos Livs Rom!

Premien er to stk. gavekort fra
Hageglede.no
1. premie:
Gavekort hos Hageglede verdi kr. 1000
2. premie:
Gavekort hos Hageglede verdi kr. 500
Trekning: 1. mars

Les mer om konkurransen her:
http://livsrom.blogspot.com/2010/01/konkurranse-vinn-gavekort-verdi-1500.html


I dag har jeg sydd puter til hagemøblene! Det er fortsatt -18 og nesten 1 m snø, men det går ann å forberede seg. I løpet av formiddag ble haugen av puter i veldig ulik størrelse og noen meter stoff omskapt til "jeg gleder meg til sommeren".

Vi har 5 sitteplasser i vår hage, og i år blir det kanskje 2-3 til. Det nye tuntreet er ikke høyt nok og stort nok til å sitte under enda. Men en benk kan uansett komme på plass. Det ene epletreet er stort nok. De nederste grenene ble ofret i høst for å lage plass til et par stoler i skyggen.  
Jeg har funnet både benk og stoler i varehuset JULA som i løpet av våren også åpner i mitt nærområde. Noen strøk maling og noen myke puter så blir dette flott. Begge bildene over er lånt fra nettsiden.
Den store syrinen er blant de få gamle vekstene her. Den danner litt utgangspunktet for planleggingen av resten av hagen. Og her er det snakk om blomster fra oldemor og bestemors tid og storvokste epletrær. Fem nye epletrær er bestilt fra Hjeltnes gartnerskule. De poder gamle sorter på storvokste stammer. Gleder meg! Her betyr størrelsen på trærne mer enn produksjons-effektivitetet.  Et av målene i år er å lage et helt nytt bed i nordveggen av bryggerhuset.
I fjor på denne tiden var jeg inne på nettsiden http://www.hageglede.no/glede.no  og fant dette "ferdige" skyggebedet. Jeg forsto at det ikke ble tid til dette bedet i fjor, men i år.... Jeg har dessuten heller ikke kjøpt barrotsplanter før. De jeg har snakket med sier at Hageglede leverer veldig bra produkter. Så jeg gleder meg egentlig til å prøve.
Et annet punkt på årets liste er å legge fast dekke under de to sittegruppene som nå står rett på plenen. Det kommer til å bli bruddskifer begge steder. Vi mener det vil passe best til husene og stilen forøvrig.
Allerede til sommeren vil denne sitteplassen bli skjermet for innsyn fra veien av syrintrærne til venstre og en hekk av Skjærsmin foran. 
Til sommeren vil også det store rosebedet og de store bedene på hver side av trappa blitt enda frodigere. Men jeg vet at det fylles inn litt der likevel. 
 
Så planleggingen av sommeren fortsetter.....


http://bloggurat.net/minblogg/registrere/d2180b61d034b5a219953fea0f789ed1f85473b2

2 kommentarer :

  1. Hei, og så spennande med hageplanene dine!Eg gledar meg til å sjå meir:-)Skal byggje hage så og sei frå botn av sjølv og treng mange tips og gode råd. Lukke til i konkurransa då og framleis god veke til deg!

    SvarSlett
  2. Hei hei, jeg er bare innom for å ønske deg lykke til i konkurransen hos meg :-)Kjempegøy at du er med!

    Ha en strålende dag! :-)

    SvarSlett