Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.

Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 20. november 2010

Mus og vaskerommet

På mitt vaskerom begynner freden å senke seg. I løpet av den siste uka har jeg vasket meg gjennom alle skuffene i skittentøyskapet. Det er rart hvor mye som går under kategorien "det kan jeg ta senere". Som oftest er det for lite til en full maskin, men selv etter lengre tid er det ikke blitt mer som passer. Noe som er blitt liggende er håndvask. Noen vevde løpere er såpass stive at de får stygge bretter hvis de vaskes i maskinen. Nå henger alle på snora og er klar til stryking i løpet av kvelden. For i dag er den store strykedagen. På mitt vaskerom kan jeg samle stryketøyet i noen store skuffer, de er overfylt nå.
Men først skal det ryddes litt i skap og skuffer. Vaskemaskinen skal få  en omgang med vaskeklut. Og gulvet skal støvsuges og vaskes. Det må være rent på gulvet før jeg setter igang med å stryke de lange dukene. Stryking av skjorter har jeg skrevet om her.


Den viktigste begrunnelsen for å rydde litt ekstra på vaskerommet akkurat nå er at det blir erfaringsmessig for travelt etterhvert. Med mange gjester i jula så liker jeg at det ser OK ut alle steder. Det har faktisk hendt at vi har satt opp en ekstra gjesteseng på vaskerommet.

Jeg har allerede kommet meg gjennom alle kjøkkenhåndklærne.Nå ligger de nystrøket i kjøkkenskuffen. Her i huset er det helt nødvendig å ha full skuff når juleforberedelsene starter. Når all baking og koking er over så sørger jeg for en ny omgang i vaskemaskinen og med strykejernet slik at skuffen er full når julen starter.
Jeg har allerede klipt ullfilten jeg kjøpte i går. Her ligger det klart til 8 store og 8 små mus. Så dagen blir nok avsluttet med litt sying.

Ha en fin lørdag.

2 kommentarer :

  1. Hehe!Så ryddig har eg det i kjøkkenskuffa mi også.... akkurat no! Fordi Jenta ville øve seg på stryke kle!

    SvarSlett
  2. Tusen takk for tips!! Oppskriften skal prøves, men venter med limpistol ;-)

    Ellers er jeg veldig nysgjerrig på musene du skal lage. Håper du vil dele fremgangsmåte og resultat med tiden ;-)

    SvarSlett