Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








onsdag 8. november 2023

Saltlake og syltepresser

Å legge kjøtt i saltlake er en gammel  konserveringsmetode slik at kjøttet kunne holde seg lengre enn ferskt kjøtt.

Vår kjeller holder ca 10 grder til vanlig, og litt kaldere om det er veldig kaldt ut. Normalt ligger syltene 6-7 dager i saltlake, kortere om det er veldig mildt ute og litt lengre om det er veldig kaldt i kjelleren. 

Så fort syltene er lagt i saltlake vasker jeg syltepressene. Det er viktig å skrape mest mulig fett av først. Det er ikke lurt å få det i avløpsrørene. 

Syltepressene får stå på kjøkkenbenken til dagen etter, sånn at de er helt tørre før jeg sette de på plass i hylla. 

     

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar