Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








torsdag 9. november 2023

Planlegge julekort

Jeg lager julekortene selv og deler prosessen i tre deler. Først planlegger jeg hvordan julekortene skal se ut. 

1. Formatet.

Julekortet eller julebrevet er alltid brettet på en ellen annen måte. Et A4 ark kan brettes både langs og på tvers, og et A3-ark kan deles i to langsetter og brettes i tre. Det er egentlig bare fantasien som setter grensen for hva man kan få til. 

Her er oppsettet for årets julekort. Dokumentet er laget med liggende retning på arket. Jeg har også valgt smalere marger enn vanlig og lagt inn to spalter. For at arket skal kunne brettes og åpnes som et kort blir forsiden på den høyre halvdelen av siden. 


2. Teksten

Jeg oppretter et dokument i word på PC og innretter formatet slik jeg ønsket. Så skriver jeg en tekst som blir lik til alle. Jeg synes fortsatt at det er hyggelig å få julehilsner med litt mer enn GOD JUL, og håper at andre setter pris på det fra oss også. Jeg plasserer inn bilder der det passer. Baksiden må inneholde plass til å skrive en personlig hilsen. 

Så lager jeg pdf av dokumentet og sender det til kopiering. Etter et par timer pleier jeg å få beskjed om utskriftene kan hentes. 

3. Personlige hilsner

Dette er den hyggeligste delen, å skrive personlige hilsner til alle. Vi pleier å sette av en helg til dette, og i år blir det 9.-10.desember. 


Her er julekortene jeg har laget for de tre siste årene. 




Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar