Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 4. november 2023

Rydde og vaske kjøleskap

I tiden fremover trengs det plass til ingrediensene til baking og matlaging i kjøleskapet. Derfor er det lurt å ta en opprydding der før innkjøpene starter. Sannsynligvis kan det frigjøres plass, enten fordi det organiseres på en bedre måte, eller at matvarer som ikke lengre kan brukes må kastes.

Så  Vaske kjøleskap står dagens liste.

Jeg har et par råd til organiseringen av kjøleskapet: Legg alt som hører til brødmåltidene i en plastboks. Da er det lett å ta alt ut samlet. Ha gjerne en mindre boks til uåpne pakninger av pålegg. Definer områder til hver matvaregruppe, og sett alltid tilbake på riktig plass. Hvis kjøleskapet alltid er stappfullt, så det sannsynlig at det er for lite. Er du klar over hvor mye mindre plass det er i et innebygd kjøleskap enn et frittstående?Og når man første er igang er det lurt å tømme skaper og skuffer med matvarer. Vaske skapet/skuffene og sette varene på plass. Da får man samtidig oversikt om det er noe som må føres på handlelista. 

Så les Vaske kjøkkeninnredning

    
  
Og hvis det blir tid, rengjør oppvaskkummen. . En enkel måter er å ha litt oppvaskmaskinpulver i kummen og tappe i  varmet vann. Da det stå et par minutter og bruk så oppvaskbørsten. Skyll godt med rent vann, tørk tørr med en myk klut. 
Sett oppvaskbørsten i oppvaskmaskinen så blir den ren også. 
Vaske stålbenken


Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar