Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








søndag 5. november 2023

Rengjøring av vaskemaskin og tørketrommel

Tidligere ble det "vasket rundt" før jul, og det hørte med til juleforbredelsene.  I våre dager fordeler de fleste vask av tak, vegger, gardiner, vinduer, møbler og gulv gjennom året. Og mange tenker bare på matlaging og julepynting av huset som juleforberedelser. 

Jeg mener at det lurt å rydde litt på vaskerommet, eller i skittentøydunken. På bunnen av den eller innerst i skittentøyskapet ligger gjerne juleduken fra i fjor eller noe som bør vaskes for hånd. Nå er tiden inne!

Og før du starter vaskemaskinen, gjør den ren. Rester av vaskemiddel og skyllemiddel blir liggende  i doseringskammeret. 
Det enkleste er å bruk en gammel tannbørste som kost for å komme ordentlig til. Og tøm lofilteret. 

Rengjør tørketrommelen også. Les mer om dette her. 


Og de som er så heldig å ha et helt eget rom til vaskemaskinen og tørketrommel er det greit å ta rufs der også. 

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar