Mitt forslag for i dag er å lage handlelister. Jeg har brukt mine i mange år og trenger bare å justere litt hvert år, litt avhengig av hvilken rekkefølge jeg skal bake og lage mat.
For å starte må man lage en liste over det som skal bakes og forberedes av julemat. Min liste ser slik ut:
- rundstykker
- tebirkes
- glutenfri rundstykker
- kling
- smultringer
- kransekakestenger
- sirupssnipper
- pepperkakehus
- goro
- sandkaker
- sjakkruter
- krumkaker
- sylte
- skinkestek
- røkt svinekam
- brente mandler
- glutenfri potetlomper
- glutenfri kakebiter
For å vite hva som trengs til baking har jeg laget en tabell sånn at det er lett å regne sammen.
Jeg vil ikke bruke mer tid enn nødvendig i butikker før jul og har fordelt innkjøpene på fem ganger. Da vet jeg at alt som trengs til juleforberedelsene finnes i huset.
Det beste er egentlig at når jeg har handlet 21.desember så trenger jeg ikke i butikken før langt inn i romjula.
Denne handlelista inneholder ikke middager og andre måltider i førjulstiden.
Et tips er om du vil lage sylte: jeg har ikke sett ferske svineknoker i butikken på mange år, men butikker med ferskvaredisk bestiller selvsagt. Det tar minst 2-3 dager, kanskje en uke.
Jeg har satt opp "mine julesmåkaker og mat", så lista må justeres.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar