Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.



Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.








tirsdag 8. november 2022

Gjærbakst

Gårsdagens andel av årets juleforberedelser dreide seg om omtrent to timers arbeid. Og de fleste dagene er det sånn. Det henger igjen fra jeg var yrkesaktiv - da skulle de fleste oppgavene gjenomføres etter arbeidstid. 

I dag derimot, har det blitt et full arbeidsdag og vel så det. Jeg lar deigen få lange både forhev og etterhev, og da går tiden. 

96 glutenfri briks ble det og noen boller med kanelfyll. 

 

I går kjøpte jeg 5 kg medisterfarse og har idag laget ferdig forma som skal stekes til julebordet 3.juledag. Jeg hadde klart å lese at deigen var glutenfri, men måtte fram med forstørrelsesglass for å være sikker på at den også var uten melk.  Jeg kler forma innveldig med aluminiumsfolie, men oppdaget nylig at det er lurt å forme folien på utsiden av forma før det legges inni. 


Jeg avluttet dagen med å finne fram noen gamle grå gardiner. Det ble brukt på datterens rom i huset i byen. Altså for 20 år siden, og her var de "høstgardiner" på kjøkkenet i mange år. 
I morgen skal de brukes i et annet rom. 




Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar