Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 5. januar 2021

I gang igjen

Da vi hadde spist middag julaften og åpnet gavene gikk det opp for meg at det ville bli en veldig stille jul. Vi pleier å ha gjester i flere omganger, men det verken ønsket eller kunne vi denne julen. All tiden jeg normalt skulle brukt til matlaging har jeg istedenfor brukt på å skrive om slekt. Ja, jeg ble så oppslukt at jeg sitter her fortsatt.

Grunnen til at det er så moro er nok en kombinasjon av at min kompetanse til dette øker og at det hele tiden kommer nye kilder til. Jeg redigerer tekst jeg allerede har skrevet og har som mål at de som ikke er interessert i slekt skal klare å forstå teksten. 

Det er sol ute og det gjør det lysere inne. Til tross for få gjester har jeg klart å fange opp en forkjølelse. Denne gangen vet jeg at det ikke er barnebarna som brakte smitte inn i huset. Det er jo barnehagene jeg har lagt skylden på de siste årene, men det er det garantert ikke denne gang.

Jeg får kose meg med te innendørs noen dager og sikre at jeg iallefall ikke gir forkjølelsen videre. 

Jeg har også postet et par innlegg om romjula, bare for å få de på riktig plass. Jeg synes at det er så hyggelig å se tilbake på dette senere. 


2 kommentarer :

  1. For et par år siden skrev jeg slektsbok sammen med flere kusiner. Det var kjempegøy! Jeg er interessert i slektsforking, men er ikke flink med det. En tante hadde etterlatt seg masse stoff som vi kunne bygge videre på. Lykke til med arbeidet ditt! :)

    SvarSlett
  2. Mye glede for deg og en rask restitusjon, ha en godt nytt år.
    Hilsen fra Viola
    Søte nisser som du hadde laget for jul.

    SvarSlett