Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 1. oktober 2020

Å flytte grus

    
Som nevnt i går hadde vi lagt grus på et stort område for å bygge hagestue. Det var også for å ha hagemøblene på. Jeg var lei av å flytte møblene hver gang plenen skulle klippes. 

Med tiden ønsket jeg å stramme opp formen på området og flytte det litt mot sør. Det innebar fjerning av jord og flytting av mye grov grus. Som jeg i overmot sa at jeg skulle flytte selv. 

Først måtte det fjernes plen i den ene enden. Det ble mye mer jord enn jeg hadde trodd. Så la jeg på duk og begynte å spa grus en av de aller varmeste dagene i sommer. 

            Grus som skulle brukes et annet sted kunne jeg fylle rett i traktorskuffa. Jeg vet ikke hvor mange tonn jeg hadde spadd da jeg sa meg fornøyd, 


Først da kunne jeg fylle all jorda som hadde vært i den ene enden i den andre enden.


Da ble det mye bedreOg planene er lagt for neste sommer. I første omgang blir det tregulv på hele området og så får vi se. 
Vi klarte jo å løse behovet for Tak over hodet ute et annet sted. 

Jeg har brukt RoomSketcher for å drømme litt, og kan tenke meg noe sånt. 
                  


PS Det er ubegripelig vanskelig å legge bilder og tekst sammen etter at Blogger ble ny. Dette til tross for at jeg redusert størrelsen på bildefilene.

2 kommentarer :

  1. Så fint det ble til slutt. Grus er fryktelig tungt ja. Jeg har kun trillebår til rådighet, så det har blitt noen turer med den :)

    SvarSlett
  2. Wow! For en jobb du har gjort! Ser veldig bra ut! Og det er alltid fint å ha planer videre :)

    SvarSlett