Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 14. august 2020

Tak over hodet....

Det har vært en drøm i mange år å få tak over hodet ute. Her blåser det ofte, og mye fugler gjør utemøblene lite pene. At løsningen så så nær hadde vi ikke tenkt på. I rommet som alltid er blitt kalt vognskjulet, men som nok mer har vært et verksted, og senere lager, fikk vi 24 kvm utestue. 


Etter at rommet var tømt for rot ble det først støvsuget. Det var da jeg oppdaget at på store deler av gulvet lå det et tykt lag med leire. Her har folk tråkket rett inn i 110 år. Høytrykksspyler bidro til å løsne det litt, og etterpå brukte jeg håndskrape både på gulvet og arbeidsbenken.  


Alle materialene som ligger på takbjelkene skal fjernes og vi skal sette opp ei trapp for å bruke rommet over også. 

Men inntil videre er vi veldig fornøyd. 

 
 

2 kommentarer :

  1. Det er helt supert å ha et sted der man er i ly for vinden. Det skulle vi gjerne hatt her også. Så fint at løsninga var så nær hos dere.

    SvarSlett
  2. Gratulerer med hagestue! Håper sommeren varer så lenge at dere kan nyte den en tid framover før det blir for kaldt.

    SvarSlett