Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
onsdag 30. september 2020

En stue i hagen

Gjett om at jeg hadde gledet meg endelig å få tak over hodet i hagen. En hagestue har stått høyt på ønskelista lenge. Og det var mange grunner til det.

Først og fremst for å kunne la putene i hagemøblene ligger ute hele sommeren. Slippe fugleskitt på møblene så fort de var nyvasket. Dessuten ly for vind og ei lita regnskur. 

Plasseringen ble bestemt allerede i 2011, og da ble det lagt grus på et stort område på østsiden av huset.

Og i år skulle det skje. 

Stua var tegnet. Vi hadde funnet gamle flotte materialer på låven som vi skulle bruke til reisverk og motivasjonen var på topp. 


 
Men da det første hjørnet var reist oppdaget vi at stua ville ta bort mye av utsikten fra huset. Og at det ville bli veldig dominerende i hagen. 

Vi har ikke behov for å hindre innsyn på den siden, og fordelene nevnt øverst tapte mot ulempene. 

   Derfor ble materialene fjernet og grusplassen var tilbake nesten som den hadde vært. Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar