Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 10. mai 2020

Vårtegn: vindusvask

Med 31 vinduer (inkludert to glassdører) tar det tid å komme runden med vasking av vinduer. Selv om jeg ikke har noe imot å vaske har jobben i år gått mye lettere med lydbok på øret. For et par uker siden tok jeg de åtte første, og denne uka tok jeg ti til - på en dag. Ti vinduer på en dag er rekord. Nyvaska gardiner ble det både i spisestua og på kontoret mitt. Det er fortsatt 11 uvaska vinduer, men nå er det barnebunader som gjelder. Selv om det ikke blir vanlig barnetog så skal dagen markeres, i allefall med bunad.

Det aller fineste i hagen nå er kirsebærtreet som står i full blomst på østsiden av huset. Blomstene på ripsbuskene er ikke så synlige som på de store brukttrærne, men det er masse av dem. Epleblomstene er nesten på sitt vakreste, sarte rosa knopper. 
 

Bak låven står Vierpæretreet, som jeg  plantet i fjor høst, i full blomst.


Langs vestveggen vokser det fra dag til dag.


2 kommentarer :

  1. Så fint med vårblomstring og vindusvask. Her er ingen av delene i gang enda, men jeg ser fram til at hegga blomstrer. Heldigvis er vinduene her litt enklere å vaske, og det pleier bestandig å være sånn at når jeg først kommer i gang går det fortere enn jeg trodde. :)

    SvarSlett
  2. Fantastisk godt jobba, å pusse 10 vinduer med alle de rutene på en dag! :) Jeg syns det er bra at det ikke er altfor varmt mens blomstringen av frukttrær og rhododendron pågår, slik at blomstringen varer en stund. Men i år har det blitt altfor kaldt! Nesten så man er glad for å kunne sitte inne med god samvittighet i morgen. Uansett: Ønsker deg en god 17. mai! :)

    SvarSlett