Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 3. mai 2020

Vårtegn: det eksploderer

Etter noen virkelig kalde netter og kjølige dager i begynnelsen av uka, kom hageværet tilbake i det vi gikk inn i mai måned.

Det var helt nødvendig å bytte ny strie i den metallkurven (vinballongstativ) som står ved stallveggen. Utrolig hvor raskt det går når jeg først kom i igang.

Nå står den klar for planting av Blomkarse når det er helt sikkert ikke er for kalde netter.
 

I plantekarene ved stolpene under låvebrua har det vært Humle før. Det har ikke fungert som jeg hadde håpet. Nå har jeg plantet Villvin og håper at den, etter å ha fått hjelp av kjettingen til å begynne med vil dekke både stolpene og låvebrua.

Ved klatrestativet jeg fikk til bursdagen min i fjor har jeg plantet klatrerosen Lykkefund og syrinhortenisa Diamond Rouge. 


 I fjor saget vi ned grantrærne som sto på hver siden av trappa. I forrige uke klarte jeg å fjerne den ene rota og i dag fikk jeg hjelp til den andre. Nå er det klart for flott roser her. .

Bringebærplantene har fått gjødsel og ser ut til å trives etter årets kraftige beskjæring.

Overalt i hagen er det tydelige tegn på at det har vært sol og varme dager. Det virkelig eksploderer.


 Noen få tulipaner lyser opp i bedet her, men noen av staudene må ha vokst 10-15 cm den siste uka.


3 kommentarer :

  1. Det begynner virkelig å se grønt ut rundt omkring i bedene dine. :) Når omtrent pleier dere å kunne høste bringebær?

    SvarSlett
    Svar
    1. Fra ca 20.juli, men det kan variere med minst 1 uke. Jeg plukker vel annenhver dag i nesten 2 uker.

      Slett