Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 26. april 2020

Vårtegn: Full sommer


Det er virkelig en milepæl når bjørka ved låven er blitt grønn.
Jeg har ikke ført noen oversikt over når det skjer gjennom årene, men dette er nok ganske tidlig. Det skyldes den forsmaken vi fikk på sommer denne uka.

Det ble derfor også helt nødvendig å ha salt på grusveien forbi hagen vår. Det binder støvet veldig.

Jeg benyttet også det fine været til å starte runden med å vaske vinduer. Jeg burde sikkert ikke tatt de nye og enkle først, men er glad for at 8 av 29 er klar for sommeren.Jeg kunne også krysse av for klippe granhekk. Vi har laget en mal for å få riktig høyde, men det er veldig lett å se hva som må klippes bort. Jeg har en plattform å stå på - da får jeg god oversikt. 

  

Jeg bekymrer meg alltid for tidlig fruktblomstring, for om det kommer en kald periode - som det er meldt nå - blir det lite insekter for bestøving. Her er det et plommetre i full blomst. 

 

Bedet er blitt betydelig grønnere den siste uka. 

2 kommentarer :

  1. Det er en fantastisk tid, dette! Jeg har tre barn som alle ble konfirmert i mai. Da den eldste ble konfirmert, måtte jeg sende dem til fjells for å plukke hvitveis til pynting, for alt var kommet så langt har nede. To år senere, rundt samme dato (begynnelsen av mai)fantes det nesten ingenting som var sprunget ut, bordpynten måtte kjøpes i butikken. Fire år senere var det en mellomting. Sånn er det. Vi håper på en fortsatt god vår! :)

    SvarSlett
  2. Så langt det er kommet hos deg. Her er det i alle fall knopper å spore, og all snyen er borte. Jeg håper fruktblomstringa ikke får seg et skudd (!) for baugen med en kuldeperiode.

    SvarSlett