Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 17. mai 2020

Vårtegn: 17.mai

Jeg har jo sett at det er store klimatiske forskjeller i Norge i vår. Noen plasser i nord har skiføre i boligområdene, mens epletrærne snart blomstrer her sørpå.

Det er vel ingen dag jeg synes serviset vårt Ministrå passer bedre enn 17.mai.

Det var en viktig dag for oss i dag da vi kunne heise flagg for første gang i ny flaggstang. Den gamle brakk i kraftog vindvær i februar.

Det aller største epletreet har relativt beskjedent med blomster i år, men det eldste Åkerø-treet har flere blomster enn jeg har sett de siste 15 årene.
Det ble en travel innspurt til 17.mai. En helt ny bunad ble overlevert til sønnedatteren, mens den jeg sydde for 32 år siden ble tilpasset til datterdatteren.

I dette bedet har det vokst mye den siste uka, og jeg er spent på hva som vil blomstre før mai er over. 


2 kommentarer :

 1. Fine drakter til barnebarna. Jeg lurer litt på hvor det blomstermønsteret er henta fra, det er jo en klassiker som jeg husker godt fra forklær på barnebunader i min barndom også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror at disse stoffene opprinnelig ble solgt av omvandrende kramkarer. Fordi de var kjøpestoff ble de brukt som en del av helgeklærne.
   Blomstene minnner veldig om de på russiske sjal.

   Slett