Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 26. august 2019

Oldemors grytekluter


Min oldemor døde i 1979 nesten 90 år gammel. De siste gryteklutene hun heklet til meg hadde en sprek fargesammensetning til en gammel dame å være.

De ble brukt så mye at de begynte å gå i oppløsning, men jeg har ikke kastet de.


For noen år siden bestemte jeg meg for å lage en kopi med de samme fargene. Det har blitt med tanken inntil jeg i vår fikk en hel bærepose med bomullsgarn. Der fant jeg også fargene. Beige og gul var perfekt, men rosa litt skarp. Fordi jeg bruker tynnere garn enn oldemor måtte jeg gjenta mønsteret for å få de store nok. Det var faktisk igjen bare en meter av det rosa garnet da jeg var ferdig.

Resten av garnet er lagt i skapet i påvente av nye fargekombinasjoner etterhvert.3 kommentarer :

 1. Hei! Så koselige grytekluter! Ja, gamle damer kan være ganske spreke både når det gjelder farger og annet. Så morsomt at du fikk heklet kopier av gryteklutene! :)

  SvarSlett
 2. Fantastisk som du har fornyet. Fint minne.
  ...nå har du muligheten med de mange farger... jeg er glad for å se.
  God uke for deg.

  SvarSlett
 3. Koselige grytekluter, de vekker minner hos meg også. Jeg tror dette må ha vært en ganske vanlig / populær teknikk på et tidspunkt da våre bestemødre / oldemødre heklet på sitt beste. Vi har også slike i vår familie.

  SvarSlett