Så fredag ettermiddag, da jeg kunne sette strek over det siste punktet to timer før gjestene skulle komme gikk det opp for meg at nå er jeg i mål. Nå kan jeg ikke gjøre noe mer før en halv time før de kommer. En fantastisk følelse!
Jeg har lært, og all planleggingen har effekt.
Så klokka 16 var dette status: saus til kamskjell og saus til hovedrett var klare til oppvarming. Potetterte og ost var delt opp og ventet i kjøleskapet. Blomkål og sellerirot var kokt og klar til å bli purè. Kjøttet var stekt, og lå og hvilte. Tilbehehør til jordskokksuppe og kamskjell var ferdig. Kamskjellene var tint og de må legges på tørkepapir. I kjøleskapet sto også suppen. Den manglet bare mer fløte. I fryseren lå både både dessert og en gratinè.
Når det gjelder dagens gjøremål er det en litt annen sak.
Det ble verken stryking eller vask av kjøleskap i dag, men 15 liter ripssaft er snart klar for fryseren. Jeg får fylt noen glass med ripsgelé før jeg gir meg, men 2 liter saft får bli gelé i morgen.
Saftingen var helt nødvendig, ellers hadde det ikke blitt plass i fryseren til noe av det som skal bakes fremover.
Dessuten har jeg gått gjennom alle notater om middagen sist fredag og lagt ut bilder på Mat i bestemors hage.
Ingen kommentarer :
Legg inn en kommentar