Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
fredag 15. desember 2017

Etterlengtet

Da tørketrommelen sa takk for seg, tenkte jeg at det er mer luksus enn selvfølge å kjøpe en ny. Jeg  bruker den kun til frottehåndklær og sengetøy, men du verden så deilig tøyet blir. Men ny ble bestilt og levert på tirsdag. Jeg var ganske ajour med skittentøyet, og det var veldig bra for i først håndklevask sa vaskemaskinen takk for seg. Mannen i huset har hørt en ulyd en stund, men ingen av oss har tatt tak i det. Ny vaskemaskin ble funnet på nettet, men bestilt lokalt. De kjører ut og bærer inn/opp uten tillegg i prisen. De tar også med seg den gamle. Så to ganger på ei uke kom de hit.

Vaskemaskinen ble en ny utgave av den forrige. Jeg synes at det er veldig praktisk med toppmatet vaskemaskin, og da er det få maskiner å velge mellom. Når det gjelder tørketrommel så var pris første kriterie, dernest restfuktighet. Jeg vil at tøyet skal bli tørrest mulig.

I løpet av de dagene jeg var uten så samlet det seg vasketøy. Nå er den koblet til og klar til dyst.
Det var 9 dager til jul i dag.

 


4 kommentarer :

 1. Det passer aldri at slikt skjer, men godt det ordnet seg så raskt! Jeg bruker tørketrommel kun på håndklær og gjenstridige, store stretchlaken, som er håpløse å henge opp til tørk! Med ønske om en fin 3. advent! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 2. Det er alltid kjedelig når en, eller to, av hvitevarene ryker. Vi er jo blitt litt avhengig av dem. Heldig at du har en lokal butikk som yter god service.

  Jeg lurer på noe også. Har lett gjennom bloggen din, men finner ikke ut hva slags bokser du bruker til å stappe syltene i. Mener jo at jeg har lest det en gang tidligere. Kan du hjelpe? Vanligvis lager jeg bare en sylte til oss. Med surring og det hele for det lærte jeg hos min gammeltante. Lurer på om jeg skal lage sylter i julegaver til neste år og da går jo din metode langt raskere unna.
  Hilsen Camilla i Harstad

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også på leting etter flere og heldigvis står det både et navn og nr under boksene. Da kommer jeg til denne bedriften: http://plast-team.com/product/micro-box-15-l/
   Jeg har enda ikke klart å finne en forhandler i Norge.
   Og boksene passer helt perfekt. For å få mange nok så fyller jeg på med noen kjeler i passe størrelse, noen serveringsboller osv. men det beste ville vært å ha helt like. Vi passer på at når sylte legges i pressene at de i samme presse er like høye/tunge. Da blir de best presset.

   Slett
  2. Tusen takk for svar. Da skal jeg ut på leting.
   Camilla

   Slett