Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
lørdag 25. november 2017

Smultbakst

Det er alltid spennende å starte kjevlingen av deigen til smultringer. En den passe fast eller for løs? Deigen består for det meste av eggedosis, stivpisket krem og stivpisket sæterrømme, og hvetemel. jeg elter alltid inn litt mer før jeg kjevler. For lite mel - de holder fasongen dårlig. For mye mel - de blir tørre.

152 helt perfekte, 23 litt å utsette på fasong og/eller farge, og de vi klarte å spise under stekingen. Nystekte smultringer er veldig godt, men det som med rømmegrøt - man bør stoppe i tide.

Veldig hyggelig selskap av Pia og hennes datter hadde jeg også, så det var en helt perfekt formiddag.

Mens vi stekte sov lillegutt. Vel oppe igjen ga han all sin oppmerksomhet til den yngste av gjestene (3.klassingen), og leverposteiskiven gikk ned på høykant.

Etter at alle hadde dratt har jeg laget marsipan til morgendagens baking. Det har gått tregt. Jeg går fortsatt på halv maskin. Den såre halsen plager meg virkelig.Da jeg skåldet mandler på mandag og tirsdag passet jeg på å dele drøyt 300 g i to langsetter. De skal jeg bruke på Sirupssnippene. Da jeg malte mandlene i dag tok jeg av det som skal brukes i Sandkakedeigen.

I dag var det 29 dager til jul.


2 kommentarer :