Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
søndag 26. november 2017

Nesten som konfekt

Det var 28 dager til julaften i dag.

Jeg hadde heldigvis nok en avtale om kakebaking i dag. Det hadde vært ei tøff natt preget av den vonde halsen. Så uten avtalen hadde jeg nok satt meg i sofaen med TV på.

Det var kransekakestenger som sto på programmet. Jeg vil nok fortsatt lage en kransekake til det store kakebordet, men det er mer praktisk med noen bokser med stenger så det baker jeg alltid til jul. Jeg skålder alle mandlene, så dette er egentlig konfekt.

På bordet brant fire lilla lys. Det er enda en uke til det er advent, men det passer bedre for meg å ta fram den lilla pynten nå. Jeg har ingen religiøse begrunnelser for å markere advent, men jeg synes at det passer så godt med lilla disse siste ukene før jul.

Tre timers arbeid på formiddagen ble 970 kransekakestenger. Nå er alt pakket i plastbokser og satt i fryseren. Noen av boksene skal jeg bruke jeg som gaver.

2 kommentarer :

 1. Fikk jammen lyst til å få tak på et slikt "munnstykke" til kjøttkverna! Har aldri bakt kransekakestenger, men det er jo sååå godt. Og flotte gaver er det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fortsatt å få tak i og jeg tror at det er standardstørrelse. Pappa har filt ned taggene ganske mye slik at det blir nok deig i midten.
   jeg anbefaler manuell kvern, da er det lett å stoppe sveivingen fort.

   Slett