Det var 33 dager til julaften i dag. Planen var at jeg skulle ha vasket kjøkken idag. Det høres sikkert litt rart ut å gjøre det rett før den mest hektiske bake og matlagingsperioden i året. Det skyldes at kjøkkenet også i år vil fylles med bakende eller syltelagende gjester. Da er det greit at det har en viss standard.
For lenge siden hadde jeg avtalt å ta med min far til optiker. Så kjøkkenvasken var om ikke strøket av planen så iallefall utsatt. Istedenfor har jeg nå det aller meste som trengs til bakingen i hus.
Kakeboksene, som sto på planen sist søndag er kommer opp fra kjelleren. De skal vaskes og må få tørke skikkelig før den første bakedagen. Jeg har vurdert noen år en fornyelse på den sektoren.
Helt på tampen av kvelden avsluttet jeg skåldingen av mandler. 5,2 kg ble det tilsammen. Nok melis og egg er innkjøpt. jeg har aldri laget en så stor porsjon før, derfor har jeg heller ikke erfaring med den store mengden eggeplommer som blir "tilovers". Eggeomlett av 40 eggeplommer er litt heftig.
for 11 timer siden
Hei! Du som er så flink kan nok lage masse god is av alle eggeplommene :-)
SvarSlettHa ei koselig førjulstid!
Lag is. Jeg sitter hver førjulstid igjen med 48 eggehviter etter mannens produksjon av is. Lager en del marengs, men mange fryses i porsjonspakker til senere.
SvarSlett