Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
tirsdag 21. november 2017

Mer fra lista

Det var 33 dager til julaften i dag. Planen var at jeg skulle ha vasket kjøkken idag. Det høres sikkert litt rart ut å gjøre det rett før den mest hektiske bake og matlagingsperioden i året. Det skyldes at kjøkkenet også i år vil fylles med bakende eller syltelagende gjester. Da er det greit at det har en viss standard.

For lenge siden hadde jeg avtalt å ta med min far til optiker. Så kjøkkenvasken var om ikke strøket av planen så iallefall utsatt. Istedenfor har jeg nå det aller meste som trengs til bakingen i hus.

Kakeboksene, som sto på planen sist søndag er kommer opp fra kjelleren. De skal vaskes og må få tørke skikkelig før den første bakedagen. Jeg har vurdert noen år en fornyelse på den sektoren.

Helt på tampen av kvelden avsluttet jeg skåldingen av mandler. 5,2 kg ble det tilsammen. Nok melis og egg er innkjøpt. jeg har aldri laget en så stor porsjon før, derfor har jeg heller ikke erfaring med den store mengden eggeplommer som blir "tilovers". Eggeomlett av 40 eggeplommer er litt heftig.

2 kommentarer :

  1. Hei! Du som er så flink kan nok lage masse god is av alle eggeplommene :-)
    Ha ei koselig førjulstid!

    SvarSlett
  2. Lag is. Jeg sitter hver førjulstid igjen med 48 eggehviter etter mannens produksjon av is. Lager en del marengs, men mange fryses i porsjonspakker til senere.

    SvarSlett