Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
torsdag 2. november 2017

En hel henger fullHøsten 2006 fikk jeg omtale i lokalavisa fordi jeg satte ti skoleelever i arbeid på Operasjon Dagsverk. For meg var det en gavepakke. Dagsprisen var svært gunstig (og er det fortsatt).  Jeg hadde laget en lang liste og noen ungdommer som var kjent på gården var arbeidsledere for sine team. Faktisk måtte jeg finne flere oppgaver for å få fylt dagen fullt ut.

Det er ikke hvert år det har vært mulig for meg å ta meg fri fra jobb for å lede arbeidet. Det gjorde jeg iallefall i  2011. Da tømte fire ungdommer møkkakjelleren. Etter å ha kjørt ut et ukjent antall trillebårlass med hestemøkk (egentlig omdannet til kompost), så fylte de på med pukk.  Det var helt nødvendig for å kunne bruke rommet til lager.


I år har er en stor henger blitt full av hageavfall. Og jeg har en kasse med jordskokk. De siste hagemøblene står på låven og alle blomsterpottene er satt under tak.

 
Årets aksjon skal støtte utdanning i Nigeria med fokus på å hindre oljeforurensning. Hvis noen synes dette er en god idè så bør dere kontakte nærmeste videregående skole utpå høsten neste år og "bestille" et par ungdommer. I tillegg til utført arbeid så får dere garantert en hyggelig prat når dere spiser formiddagsmat.

3 kommentarer :

 1. Hei Åshild :)
  Nu er det ei stund siden æ besøkte bloggen din :)'
  Koselig og lese innleggene dine, og nu når det lir mot jul, vet æ at du kommer med masse koselige innlegg som før jule handler om i ditt hjem :)
  Det syns æ e så koselig og lese på bloggen din :)
  Fint tilltak du gjorde i dette innlegget ditt :)

  Ha ei fin helg.


  Hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. For en god idè. Hvordan går man fram med dette, kontakter man bare skolen ?

  SvarSlett
  Svar
  1. På mange skoler er det elevrådet som tar imot og fordeler jobber til de som ikke skaffer seg det selv. Jeg har kjent noen i aktuell alder og gjort avtaler direkte med elevene.

   Slett