Velkommen

Min bestemor hadde aldri noen flott hage. Vi som bor i det store huset nå forsøker å skape den hagen bestemor kunne hatt. Vi bygger på det var her: en rosa pion, en stor syrin, masse ripsbusker og noen epletrær.Jeg skriver derfor mye om planter i hagen, men også litt om livet inni huset. Vi overtok hus med tette vegger og tak, men vi har totalrenovert innvendig. Hovedbygningen er fra midten av 1700-tallet og har stort sett sin opprinnelige rominndeling.
mandag 1. juli 2019

Ugress

Det er blitt mye enklere etterhvert som det ble mer plen og staudene fylte ut i bedene. Men det er fortsatt ugress mange steder i hagen.

I 2008 var jeg desperat da ugresset fylte det nysådde området, men plenfrøene spirte ikke. heldig ble det grønt - ingen perfekt plen, men bra nok her.

Da jeg lette etter navn på alle de ukjente ugressene var det vanskelig å finne svar. Jeg ordnet meg min egen oversikt. Men nesten 10000 besøk på akkurat denne siden så er det tydelig at flere har samme behov som meg.

Nå har jeg oppdatert oversikten, og den ligger her: Ugress. 26 ulike typer, alle fotografert i egen hage.

Jeg vet at mange av ugresstypene kan brukes til mat eller at de brukes som urtemedisin - det har jeg foreløpig ikke skrevet noe om.

Kanskje noen vet hva denne heter? jeg tror at bildet under er samme plante, men før blomstring.3 kommentarer :

  1. Mulig den heter Pilurt, hører til i syrefamilien. Latinsk navn Persicaria

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for godt tips. Det latinske navnet førte meg til Hønsegress

      Slett